Boat & Bike: 8 dagen eilandhoppen Zakynthos-Kefalonia-Ithaka per fiets

  1. Griekenland
  2. Zakynthos
  3. Zakynthos
  • Ithaca - Kiony
  • Kefalonia - Assos
  • Zakynthos - windmolen
  • Hike & bike Kefalonia - the olive tour
  • Kefalonia - strand bij Assos
  • 31 foto's
  • €100,- Introductiekorting tot 19-05-2024
  • Unieke actieve reis
  • Drie eilanden
  • Zes dagen op de fiets
  • Zeven ferry overtochten
  • Ontdek dit onontdekte stukje Griekenland

Een unieke reis in ons programma! Een actieve eilandhopvakantie waarbij je per fiets 3 verschillende eilanden verkent met tussendoor ter afwisseling 7 tochtjes met de veerboot. Een échte aanrader. Al fietsend mooie tochten maken, veel ontdekken en zien. Contact maken met de lokale bevolking, genieten van de prachtige natuur, de smaken van het eiland proeven en ’s avonds nagenieten van alle indrukk

8 -daags programma
  1. Algemeen
  2. Dag 1: Heenvlucht naar Zakynthos
  3. Volledig 8 daags programma

Over Boat & Bike: 8 dagen eilandhoppen Zakynthos-Kefalonia-Ithaka per fiets

Algemeen

Een unieke reis in ons programma! Een actieve eilandhopvakantie waarbij je per fiets 3 verschillende eilanden verkent met tussendoor ter afwisseling 7 tochtjes met de veerboot. Een échte aanrader. Al fietsend mooie tochten maken, veel ontdekken en zien. Contact maken met de lokale bevolking, genieten van de prachtige natuur, de smaken van het eiland proeven en ’s avonds nagenieten van alle indrukken. Het programma is zeer afwisselend en omdat het een individuele tour is, bepaal je zelf je tempo en je stops onderweg. Het is tenslotte jóuw vakantie. Voor het gemak is de routebeschrijving ter plaatse in het Nederlands en wordt je bagage voor je vervoerd van het ene naar het andere hotel. Nog meer gemak? Tegen een toeslag regelen we een e-bike voor je. Zo heb je zorgeloos alle tijd om kennis te maken met dit prachtige stukje Griekenland en heb je ook voldoende vrije tijd om heerlijk op het strand te genieten of op eigen gelegenheid de eilanden verder te verkennen. En natuurlijk kun je de reis, als je dat wilt, verlengen met een van de hotels uit ons programma.

Highlights

Onontdekt stukje Griekenland
7 ferry overtochten
Zakynthos
Ithaka
Kefalonia
Genieten van de prachtige natuur
Adembenemende uitzichten

Vluchtinformatie

Je vliegt heen en terug naar/en van de luchthaven van Zakynthos.

Hotels

Je verblijft tijdens deze reis in de volgende 3* hotels o.b.v. logies/ontbijt:

Zakynthos: Zefyros Resort - Agios Kirikos
Ithaka: Familia Hotel - Vathy
Kefalonia: King A Hotel - Argostoli

Indien een van de hotels is gesloten of volgeboekt, verblijf je in een gelijkwaardig alternatief hotel.

Verzorging

De verzorging tijdens deze reis is op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Je fietst op een toerfiets (frame-maat doorgeven bij boeking) , inclusief fietshelm, fietsslot, fietstassen en een reparatiesetje. Tegen een toeslag van € 100 per persoon kun je een e-bike reserveren (bij boeking doorgeven).

Alle ferrytickets zijn inbegrepen, met uitzondering van de overtocht Lixouri-Argostoli op dag 6. Hiervoor dien je op de boot een ticket te kopen voor ca. € 3 per persoon.

De fietsen worden standaard geleverd met fietstassen. Voor alle tours kun je handig gebruik maken van de fietstassen om je camera, zonnebrand, zonnebril, petje en energierepen o.i.d. mee te nemen.

Eventuele kosten van reparaties aan de fiets bij 'normaal' gebruik zijn inbegrepen. Bij afwijkende schade kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Inclusief

- Retourvlucht Zakynthos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Transfer bij aankomst en vertrek per taxi/minibus
- Lokale toeristenbelasting
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven in 3* hotels op basis van logies/ontbijt
- Gebruik van een toerfiets (Hybride Scott 2020 of vergelijkbaar) van dag 2 t/m dag 7 (inclusief fietshelm, fietsslot, fietstassen en reparatiesetje)
- Alle ferrytickets, met uitzondering van de ferrytickets voor de overtocht Lixouri-Argostoli.
- Bagagetransport tussen de hotels
- Alle routes beschikbaar in GPX-formaat, te gebruiken voor fietscomputer of telefoon
- Nederlandstalige routebeschrijving + routekaart Zakynthos, Kefalonia en Ithaka
- 24-uurs Nederlandstalige pechhulpdienst
- Achtergrondinformatie over de eilanden
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief:

- De ferryovertocht Lixouri-Argostoli op dag 6. Hiervoor dien je op de boot een ticket te kopen voor ca. € 3 per persoon.
- Toeslag voor een e-bike € 100 per persoon
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Eventuele entreegelden

Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.


Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Algemeen
    Onze self-guided fietstour duurt 8 dagen en 7 nachten. Je wordt opgehaald van het vliegveld in Zakynthos en naar het eerste verblijf nabij Zakynthos-Stad gebracht.
    De fietsen staan de volgende ochtend klaar en zullen naar jouw wens worden aangepast. Even lekker bijkomen en dan is het tijd voor een digitale briefing in het Nederlands. Wat is het plan en hoe gaan de komende 8 dagen eruit zien?
    Je fietst van hotel naar hotel op eigen gelegenheid, terwijl je bagage netjes wordt opgehaald bij het ene hotel en bijtijds wordt afgeleverd bij het volgende hotel. In geval van een overtocht gaat de bagage mee op dezelfde veerpont. Bij de overstap van de ferry in Kyllini dien je zelf je bagage mee te nemen aan boord van de volgende ferry. In elk hotel verblijf je 2 nachten, met uitzondering van het verblijf in Zakynthos. Dit betreft 3 nachten (2 aan het begin en 1 aan het eind).
    De fietsroutes zijn beschikbaar in GPX-formaat, zodat deze middels een fietscomputer en/of telefoon kunnen worden gebruikt om te navigeren. Vanzelfsprekend ontvang je ook een uitgebreide routekaart van zowel Zakynthos als Kefalonia & Ithaka, met alle fietsroutes in detail. De fietsroutes zijn ontworpen van hotel naar hotel en tijdens het verblijf zijn er dagtochten beschikbaar, waarbij je terugkeert bij dezelfde accommodatie. Natuurlijk kun je zelf een keer de keuze maken voor een rustdag.
    Bij elk verblijf zit het ontbijt inbegrepen. Daarnaast zorgt ACH ervoor dat de tickets voor de veerpont zijn geregeld (alleen de overtocht Lixouri-Argostoli koop je op de boot voor een paar euro). Vanzelfsprekend staat veiligheid voorop. Daarom is er een Nederlandstalige fietsservice per eiland beschikbaar bij pech onderweg.
    Deze 8-daagse fietstour is zo ontworpen dat je op unieke wijze kennis maakt met de ongerepte natuur en authentieke cultuur van Zakynthos, Kefalonia & Ithaka, op de fiets. Onderstaand dagprogramma is indicatief en van dag tot dag naar eigen wens in te vullen.
  2. Dag 1: Heenvlucht naar Zakynthos
    Je vliegt naar Zakynthos, waar bij aankomst de transfer wacht, die je naar het nabijgelegen Zefyros ecoResort (of gelijkwaardig) brengt. Hier zul je de komende 2 nachten verblijven.
  3. Dag 2: Van Zakynthos naar Zakynthos (44,4 km, +640/-640m)
    Vandaag fiets je door talloze wijn- en olijfgaarden naar Macherado, een dorpje gelegen aan de rand van het Vrachionas-gebergte. Met een hemelsblauwe lucht en de zee in de verte, fiets je door naar het bergdorp Koiliomenos. De oudste huizen dateren uit de 16e eeuw en er bevindt zich een oude klokkentoren. Je vervolgt de ronde door het zuidelijk deel van Zakynthos richting het dorpje Agalas, dat zich kenmerkt door eeuwenoude, stenen huizen gebouwd in traditionele stijl, smalle steegjes en galerijen. Via Apelati fiets je langs indrukwekkende, steile kustrotsen en heb je panoramische vergezichten op zee. Langs de kust fiets je via Keri terug richting Lithakia, waar je onderweg een bezoek kan brengen aan het olijfpersmuseum. Op de terugweg staart een Caretta caretta-schildpad je gapend aan en keer je terug naar het EcoResort via Kalpáki en Pastreika voor een welverdiende rust.
  4. Dag 3: Van Zakynthos naar Vathy, Ithaka (40 km, +730/-770m)
    Vandaag verlaat je Zakynthos en pak je de veerpont via het vasteland naar Poros in Kefalonia. Van Poros fiets je via een prachtige slingerweg door een bergkloof met de imposante Mount Ainos op de achtergrond naar Sami. Onderweg passeer je authentieke dorpjes als Digaleto, Grizata en Katapodata en kom je langs de beroemde druipsteengrot Drogarati. Het havenstadje Sami is vooral bekend vanwege de opnamen van de film "Captain Corelli's Mandolin" uit 2001, die grotendeels werd gefilmd in de stad. In Sami neem je de veerpont naar het eiland Ithaka, thuishaven van de legendarische Griekse held Odysseus. Na een pittige klim heb je een prachtige uitzicht over het pittoreske Vathy. Voordat je kunt gaan genieten van een heerlijk, verkoelende duik in Middellandse zee, gaan de laatste kilometers bergafwaarts. De komende twee nachten verblijf je in het Familia Hotel (of gelijkwaardig).
  5. Dag 4: Van Vathy naar Vathy, Ithaka (49 km, +960/-960m)
    Vandaag blijf je op het eiland Ithaka en de bestemming is het pittoreske havenplaatsje Kioni. Vanuit daar keer je terug naar Vathy. Je verlaat de hoofdstad Vathy en fietst de baai rond in noordelijke richting. Al vrij snel doemen imposante haarspeldbochten op in de verte. Na een forse beklimming word je rijkelijk beloond met een geweldig uitzicht over de Golf van Molos. Via de kustroute arriveer je in het dorpje Stavros. Hier bevindt zich een charmant dorpsplein met het beroemde borstbeeld van Odysseus en gezellige taverna´s. Op de top van de heuvel staat een Grieks-Orthodoxe kerk en verderop het archeologisch museum dat zeker een bezoek waard is. Na Stavros fiets je tussen oude olijfboomgaarden en tijdens een lange afdaling ervaar je de ultieme vrijheid van dit eiland. Via het vissersdorpje Frikes leidt een slingerende kustweg je uiteindelijk naar Kioni, gelegen in een baai met rondom olijfbomen en cipressen. Bezoek het originele huis van Karaiskakis, voorvechter van de Griekse revolutie, en neem een frisse duik in de kristalheldere zee bij een van de nabijgelegen kiezelstranden. Of maak een korte wandeling naar de windmolens van Kioni. Je fietst vanaf Kioni terug naar Vathy.
  6. Dag 5: Van Vathy naar Argostoli, Kefalonia (50,4 km, +740/-670m)
    Vandaag verlaat je Vathy, de hoofdstad van het eiland van Odysseus, om terug te keren naar Kefalonia met als bestemming van de dag: Argostoli. Na een korte overtocht met de veerpont, arriveer je in Sami. Nu volgt een adembenemende kustweg naar het verderop gelegen dorpje Agia Effemia voor een heerlijke lunch. Vervolgens fiets je het dorp uit en een steppebuizerd leidt je over een vals platte weg door een prachtige bergpas. Een paar kilometer verder bereikt je hartslag een nieuw hoogtepunt. Recht voor je ligt het wereldberoemde Myrtos Beach te wachten voor een verkoelende duik in zee. Via een kustweg daal je af tot in een moerasgebied, geliefd bij de vogelspotters, en komen we aan in de tweede stad van Kefalonia: Lixouri. Vind wat verkoeling onder de historische Ficus-boom op het centrale plein, recht tegenover de veerpont naar Argostoli. Je overnacht de komende twee nachten in Hotel King A (of gelijkwaardig), op 5 minuten fietsen van de haven.
  7. Dag 6: Van Argostoli naar Lixouri, Kefalonia (33 km, +480/-480m)
    Vandaag fiets je vanuit Argostoli de baai rond naar Lixouri, ook wel de beroemde balkonroute genoemd, vanwege de steile afgrond aan je linkerhand. Je verlaat het hotel en fietst via de haven richting de langste steenbrug ter wereld. Onderweg passeer je de oude vissersboten, die hun vers gevangen vis hebben uitgestald op de kade. Een Caretta caretta-schildpad steekt zijn charmante kop uit het water en staart je nieuwsgierig aan. Verder passeer je het dorpje Farsa, dat vlak onder het ‘oude’ Farsa is gevestigd. Het voormalige dorp is grotendeels vernietigd door de aardbeving van 1953, een gebeurtenis die tot op de dag van vandaag haar sporen op het eiland heeft nagelaten. Je passeert via prachtige kronkelwegen een moerasgebied populair bij vogelspotters. Voordat je de veerpont neemt naar Argostoli, is het eerst intens genieten van een koud drankje op het centrale plein van Lixouri in de schaduw van de historische Ficus-boom.
  8. Dag 7: Van Argostoli naar Zakynthos (50,8 km, +560/-550m)
    Vandaag staat je laatste fietsdag van het eilandhoppen op het programma, met als hoogtepunt een spectaculaire route langs de steile hellingen van de hoogste berg van alle Ionische eilanden: Mount Ainos. Je verlaat het hotel en via een steile heuvel fiets je Argostoli uit. Door de smalle straatjes van Metaxata, ontmoet je vervolgens de oudste olijfboom van Kefalonia, zo’n vierduizend jaar oud naar men zegt. Even later doemt het historische Kasteel van Saint George (Castro) op, de oude hoofdstad van Kefalonia. Via een kustweg met prachtige uitzichten fiets je naar Poros. Zakynthos is steeds scherper te zien aan de horizon. Terug in Poros neem je de veerpont via het vasteland naar Zakynthos. Via de hoofdstad, bekend om haar Venetiaanse architectuur en de bekende promenade, fiets je ten slotte terug naar het EcoResort Zefyros (of gelijkwaardig) in Agios Kirikos. De schitterende, authentieke dorpjes die je passeert, laat je voor wat ze zijn tijdens een fel roodgekleurde, ondergaande zon.
  9. Dag 8: Zakynthos-Stad, Zakynthos
    Afhankelijk van de het tijdstip van je terugvlucht, heb je vandaag nog de tijd om nog een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Zakynthos-Stad of te relaxen op het nabijgelegen strand. Je transfer naar de luchthaven pikt je op bij het hotel.
    Kijk terug op een week lang eilandhoppen op de fiets over drie prachtige, Ionische eilanden van Griekenland!

Anderen bekeken ook