Corfu

Corfu, ook wel bekend als ‘Korfoe’, is het meest noordelijk gelegen eiland van de zeven Ionische Eilanden van het Zuid-Europese Griekenland. Het is na Kefalonia het op één na grootste eiland. Het eiland ligt vlakbij de Albaanse grens. Corfu is een bijzonder eiland. Het is niet zo dat het een typische sfeer heeft: enerzijds heb je veel verschillende bezienswaardigheden, maar anderzijds heb je ook veel rustige plaatsen en ook weer erg bruisende plaatsen.

Je kunt daarom wel stellen dat er voor ieder wat wils is. Als je veel bezienswaardigheden wilt bekijken, dan zit je hier goed. Als je juist voor rust en ontspanning komt, zit je hier ook goed. Als je juist wel fan bent van het massatoerisme, kan je hier ook prima terecht. Tijdens je vakantie in Corfu kun je dus verschillende dingen doen!

Klimaat

De zomers zijn heerlijk warm en met neerslag heeft men hier nauwelijks te maken tijdens deze maanden. De temperaturen lopen gemakkelijk op tot zo’n 30 graden Celsius en daarmee kun je prima genieten van het strand. Vanwege de noordelijke ligging is de temperatuur in de zomer iets minder warm dan op de meeste eilanden van Griekenland, maar 30 graden Celsius is voor veel mensen al warm genoeg.

Het verkoelende zeebriesje zorgt voor een perfecte temperatuur. bij een vakantie  Tijdens de wintermaanden kan het vrij koel zijn en valt er relatief veel neerslag. Je kunt het eiland ook prima bezoeken in de herfst en de lente. Daarmee vermijd je de drukte.

Bezienswaardigheden op Corfu

Je kunt meerdere leuke bezienswaardigheden op Corfu bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn de Paleokastritsa, de wijnbrouwerij van de familie Grammenos en de Achilleion.

Paleokastritsa

De Paleokastritsa is een badplaats met prachtige zandstranden en inhammen. Deze bijzondere plek heeft een prachtige ligging. Het wordt namelijk omsingeld door mooie, groene bergen. Je kunt er verscheidene watersporten beoefenen, waaronder snorkelen, duiken en vissen. Het water is hier zo helder, dat je de vissen daadwerkelijk kunt zien zwemmen. Vergeet, indien je deze hebt, je Go Pro camera dan ook niet mee te nemen!

Ga je naar Corfu ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten …
  • Zeker niet in de rij …..
  • Niet uitverkocht …
  • En…goedkoper !

Wijnbrouwerij

De wijnbrouwerij van de familie Grammenos is een must see op het Griekse eiland. In de stad Sinarades vind je de een prachtige wijnbrouwerij waar je wijn kunt proeven. Er zijn verschillende wijnsoorten, waaronder droge rode wijn, rosé wijn en droge witte wijn. De brouwerij is gelegen op een berg, dus vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over de baai. De wijnbrouwerij is geopend van mei tot en met september.

Achilleion

Achilleion is het paleis van keizerin Elisabeth. Zij staat ook wel bekend als Sissi en is van Oostenrijkse komaf. Het gebouw is gemaakt in een klassieke stijl met neoklassieke beelden. Het paleis dient tegenwoordig als museum en wordt drukbezocht door veel verschillende toeristen.

Vervoer

Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Corfu vliegen. De vliegreis duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Als je aankomt op de luchthaven kun je met de bus reizen naar de verschillende plaatsen. Op bestemming kun je gemakkelijk een fiets, scooter of motor huren. Dan kun je het eiland snel verkennen.