Lesbos

Lesbos is gelegen tussen Limnos en Chios. Het eiland ligt nabij de Turkse kust en is het op drie na grootste eiland van Griekenland. Het eiland staat vol met prachtige pijnbomen en olijfbomen. Je merkt er dan ook een typisch Griekse sfeer. Je komt er enkele kleine bergen en heuvels tegen en de natuur is ook erg mooi.

Zonvakantie Griekenland

De lokale bevolking verdient haar geld met enerzijds het toerisme en anderzijds met etenswaren. Hier wordt onder andere olijfolie, tafelolijven en kaas gefabriceerd. Ook staat men bekend om de sardientjes.

De hoofdstad van Limnos, Mytilini, heeft ruim 30.000 inwoners. De stad ligt op een heuvel en heeft een levendige boulevard. De stad wordt dan ook vaak aangedaan door toeristen die een vakantie boeken naar Lesbos.

Klimaat bij een vakantie Lesbos

Het eiland kent een warm mediterraan klimaat wat sterk wordt beïnvloed door haar ligging. Je kunt er genieten van lekkere warme zomermaanden met temperaturen die oplopen tot wel 32 graden Celsius. Vanaf halverwege mei tot halverwege oktober valt er nauwelijks tot geen regen op Lesbos en kun je genieten van de heerlijke zon. Je bent absoluut zeker van de zon op het eiland en mede daardoor is het ook populair onder toeristen.

Bezienswaardigheden op Lesbos

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden op Lesbos zijn het oude centrum van Molyvos, de plaats Skala Eressos, Skala Sikamineas en het Museum van het Versteende Woud.

Oude centrum van Molyvos

Het oude centrum van Molyvos is werelderfgoed. Eeuwenlang werd het bewoond door vissers, boeren, zeilers en reizigers. Een groot deel van het dorp is authentiek gebleven. Vooral de haven is nog erg gezellig en mooi gebleven. Het stadje is gebouwd tegen een heuvel en daarmee heb je een prachtig uitzicht.

Skala Eressos

In het zuidwesten kun je terecht bij de populaire plaats Skala Eressos. Deze badplaats staat bekend om haar prachtige zandstranden en het azuurblauwe water. Daarnaast kun je genieten van veel verschillende restaurants die goed aangeschreven staan. Je kunt er genieten van de typische Griekse gerechten, zoals pasta’s, rijstgerechten, aardappelen en brood. De terrasjes zijn ook allemaal erg gezellig in de Griekse badplaats.

Skala Sikamineas

Skala Sikamineas is een klein pittoresk vissersdorpje, waar ongeveer 150 mensen wonen. Het bijzondere haventje in de stad is niet groot, maar ontzettend gezellig. Er liggen altijd een aantal typisch Griekse bootjes waar je ook een ritje in kunt maken. Aan het water kun je genieten van verschillende restaurants. Je kunt hier zowel in de middag als in de avond terecht. Echt een aanrader en ontzettend gezellig!

Museum van het Versteende Woud

Het Museum van het Versteende Woud is een bijzonder museum. Je leert hier meer over de vulkanische activiteiten die vroeger plaatsvonden op het eiland.

Vervoer

Het eiland heeft een eigen luchthaven. In de zomermaanden kun je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Lesbos vliegen. De vlucht duurt iets langer dan drie uur. Als je aangekomen bent op het eiland, kun je een auto, scooter of motor huren. Het eiland beschikt over een goed wegennet. Als alternatief kun je ook een fiets huren.