Zakynthos Airport: algemene informatie

Griekenland is één van de populairste vakantielanden in Europa. Dat is niet zo gek, want je kan in Griekenland genieten van een heerlijk klimaat, de vriendelijke bevolking en de Griekse keuken. Er zijn veel reizigers die kiezen voor een stedentrip en/of een zonvakantie. De Griekse eilanden zijn uitermate geschikt voor een strandvakantie, bijvoorbeeld Zakynthos. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en bruisende uitgaansleven. Zakynthos is geliefd bij jong en oud. Mocht je op vakantie gaan naar het populaire eiland, dan vlieg je hoogstwaarschijnlijk op Zakynthos Airport. Bekijk hieronder meer informatie over de luchthaven:

Zonvakantie Griekenland

Huurauto op de luchthaven van Zakynthos

Zakynthos kan je het allerbeste gaan ontdekken met een auto. Gelukkig kan je voor vertrek alvast een huurauto reserveren en deze ophalen bij aankomst op Zakynthos Airport. Verschillende bekende autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op de Griekse luchthaven, waaronder Sixt en Avis. Zoek online alvast naar de beste deal en ga Zakynthos ontdekken met een eigen huurauto. De auto’s zijn beschikbaar voor één of meerdere dagen.

Taxi reserveren

Zakynthos Airport is relatief klein en kent geen openbaar vervoersnetwerk. De reiziger kan een huurauto boeken of met de taxi afreizen naar de eindbestemming op het Griekse eiland. Er zijn bijzonder veel taxi’s beschikbaar, aangezien het grootste deel van de reizigers daarvan gebruikmaken. Een ritje naar het centrum van de stad kost ongeveer €15,00 en duurt 15 minuten.

Je kan natuurlijk ook een taxi nemen naar één van de andere toeristische badplaatsen en dan ben je tussen de €12,50 en de €20,00 kwijt. Wij raden je aan om van te voren alvast een taxi te reserveren. Zeker in de zomermaanden kan het erg druk zijn, aangezien vrijwel alle toeristen met de taxi reizen. Tevens betaal je een vaste prijs en hoef je niet meer te onderhandelen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Zakynthos is vrij beperkt. Er rijden bijvoorbeeld geen bussen, trams of metro’s van Zakynthos Airport naar de stad. Er zijn wel veel toeristen die ervoor kiezen om met een taxi naar Zakynthos te reizen en vervolgens over te stappen op één van de buslijnen. De buskaartjes kosten tussen de €1,75 en de €3,75 per persoon. Reizigers die van comfort houden kunnen het beste kiezen voor een huurauto!

Geen nachtelijke vluchten

Zakynthos is de thuishaven van de Caretta Caretta schildpad. Het beestje is bijzonder zeldzaam en is voor sommige vakantiegangers zelfs de grote reden om het Griekse eiland te bezoeken. Ter bescherming van de schildpadden zijn vluchten tussen 24:00 uur en 07:00 uur verboden op Zakynthos. Vandaar dat er geen nachtelijke vluchten worden gepland van en naar Zakynthos Airport.

Voordelige Vliegtickets

Een van de goedkoopste aanbieders is TuiFly. Zij vliegen je non stop in ongeveer 3 uur naar dit prachtige Griekse eiland.

TuiFly is Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder met een prijs vanaf €499,-pp

Roken op Zakynthos Airport

De reiziger kan op Zakynthos Airport alleen roken buiten de terminals. Dat kan bijvoorbeeld nog bij de ingang en de uitgang van de Griekse luchthaven. Eenmaal door de douane is roken verboden. Er worden dan ook geen rookruimtes aangeboden op Zakynthos Airport. Vanzelfsprekend geldt het verbod ook voor elektronische sigaretten. Het is daarentegen wel mogelijk om sigaretten te kopen op Zakynthos Airport, ondanks het bijzonder strike verbod.

Hotels in de omgeving van Zakynthos Airport

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te overnachten in de omgeving van Zakynthos Airport. Er zijn binnen een straal van twee kilometer diverse hotels te vinden. Je kan bijvoorbeeld een hotelovernachting boeken in het Caretta Beach Holiday Village, Hotel Restaurant Dias en het Bitzaro Palace. Je bent voor een overnachting tussen de €70,00 en de €100,00 kwijt. Wij raden je aan om online een overnachting te boeken en te zoeken naar de beste prijs!Booking.com