Luchthaven van Santorini

Santorini Airport: algemene informatie

Griekenland is een ongekend populair land onder de vakantiegangers. Ruim twee miljoen toeristen reizen jaarlijks af naar het idyllische Santorini. Het eiland telt zelf nog geen 15.000 inwoners en draait volledig op toerisme. Niet zo vreemd, want het is één van de mooiste vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Het schilderachtige Santorini kan je bereiken met het vliegtuig. Er vertrekken dagelijks vluchten van Nederland naar Santorini Airport. Hieronder kom jij meer te weten over de Griekse luchthaven op het Cycladen-eiland.

Zonvakantie Griekenland

Huurauto op Santorini Airport

Santorini is een geweldig eiland en natuurlijk wil je alles zien en beleven. Dat kan je het beste doen met een huurauto. Diverse bekende autoverhuurbedrijven zijn actief op de Griekse luchthaven, waaronder Avis, Hertz en Sixt. Aangezien er meerdere bedrijven gevestigd zijn op Santorini Airport, kan je genieten van scherpe huurprijzen. Wij raden je aan om online de prijzen van de huurauto’s te vergelijken en voor de beste deal te kiezen. Bekijk ook goed of welke verzekering je afsluit! De huurauto staat bij aankomst op Santorini Airport direct voor de reiziger klaar.

Taxi reserveren

Santorini is geen groot eiland en de verschillende plaatsjes zijn eenvoudig bereikbaar. Je kan dus ook een taxi nemen van Santorini Airport naar één van de plaatsen. Een taxirit duurt doorgaans 15 tot 20 minuten. Je bent rond de €20,00 kwijt voor een taxirit. Wij raden je aan om online een taxi te reserveren. Allereerst hoef je niet meer te onderhandelen over de prijs en de chauffeur staat bij aankomst op Santorini Airport direct voor je klaar.

Openbaar vervoer

Je kan ook voor een goedkoper alternatief kiezen op Santorini Airport. Er rijden ieder uur meerdere bussen van de luchthaven naar Fira. Dat is voor de meeste toeristen dan ook de eindbestemming. Zeker in het hoogseizoen kan je gemakkelijk een bus pakken naar jouw accommodatie of hotel. In Fira rijden er tevens diverse bussen naar de andere populairste badplaatsen op Santorini. Een buskaartje is zeer betaalbaar en kost tussen de €1,80 en de €2,50 per persoon. In de nachtelijke uurtjes rijden er ook bussen en dan liggen de prijzen wat hoger.

Roken op Santorini Airport

Er gelden strenge regels omtrent het roken op Santorini Airport. Het is alleen bij de ingang en de uitgang mogelijk om te roken. In de terminals is roken verboden en worden er geen rookruimtes aangeboden. Het rookverbod is ook geldig voor elektronische sigaretten en vapes. Desondanks kan je op de luchthaven wel sigaretten aanschaffen!

Goedkope vliegtickets kopen naar Santorini Airport

Er zijn meerdere bekende luchtvaartmaatschappijen die dagelijks vluchten aanbieden naar Santorini. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor Transavia, Brussels Airlines en TUI Fly. De vlucht van Amsterdam naar Santorini Airport duurt ongeveer 3,5 uur. Het betreft in de meeste gevallen een directe vlucht naar het Griekse eiland. Alle aanbieders vind je bij Tix.nl

Hotels in de omgeving van Santorini Airport

Het is mogelijk om te overnachten in de directe omgeving van Santorini Airport. Er zijn een tweetal hotels te vinden binnen een afstand van één kilometer van de luchthaven. Je kan een hotelovernachting boeken in het Golden Sunrise Suites en het Aeron Suites. Een overnachting kost tussen de €50,00 en de €90,00!Booking.com