zakynthos

Zakynthos is een eiland gelegen aan de westkant van Griekenland. Het populaire eiland is het meest zuidelijk eiland van de Ionische Eilanden. De stad heeft veel Italiaanse invloeden. Je ziet dat terug in onder andere de bouwstijl van de huizen, pleinen en gebouwen.

Zonvakantie Griekenland

De Venetianen noemden het eiland ook wel de ‘bloem van het oosten’. Het klimaat is hier erg fijn en je kunt hier genieten van een aantal prachtige zandstranden. Het zeewater is hier onvoorstelbaar mooi. Ga inpakken en boek een vakantie naar Zakynthos !

Klimaat

Het eiland heeft een warm mediterraan klimaat met warme, droge zomermaanden en koelere en natte wintermaanden. In de zomermaanden loopt de temperatuur gemakkelijk op tot zo’n 32 graden Celsius. Regen kent men nauwelijks tijdens deze maanden. De zomerdagen kunnen dan ook behoorlijk heet zijn.

Afkoelen in de zee is dan ook erg lekker. De zeetemperatuur is altijd lekker tijdens deze maanden. Als je het echt te warm vindt, kun je altijd even verkoeling zoeken in de schaduw. Sommige toeristen vinden het hier echt té warm, dus als je daar niet van houdt is dit wellicht geen ideale bestemming voor jou.

Bezienswaardigheden op Zakynthos

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken op het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden van Zakynthos zijn de Blue Caves, Water Village en Zakynthos-stad. Een populair strand is Navaggio Beach.

Ga je naar Zakynthos ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten …
  • Zeker niet in de rij …..
  • Niet uitverkocht …
  • En…goedkoper !

Blue Caves

De Blue Caves zijn prachtige rotsen waar je een bijzonder mooie blauw gloed tegenkomt. De weerkaatsing van de zon zorgt voor dit prachtige beeld. Vooral in de ochtend kun je de weerkaatsing goed zien.

Water Village

Water Village is een populair park en zelfs één van de grootste waterparken van Europa. Het park heeft diverse attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Het park is dan ook populair onder gezinnen met kinderen die een vakantie naar Griekenland boeken. De locatie is prima bereikbaar en is geopend vanaf mei tot en met oktober.

Zakynthos-stad

Zoals de naam al doet vermoeden is Zakynthos-stad de hoofdstad van het eiland. Een dagje naar deze stad is zeker een aanrader. De stad heeft een gezellige uitstraling en heeft dan ook veel verschillende terrasjes waar je kunt genieten van een drankje. Op het plein staat tevens nog een leuk museum die je kunt bezoeken. Ook kun je hier gezellig winkelen.

Navaggio Beach

De meeste toeristen komen voor de prachtige stranden naar het Griekse eiland. Navaggio Beach is ongetwijfeld één van de mooiste en meest populaire stranden van Zakynthos. Het strand is gelegen op een baai en wordt omsingeld door hoge kalkstenen kliffen.

Van bovenaf is het strand bijzonder mooi en ook het water is prachtig. Het azuurblauwe water heeft tijdens de zomermaanden een heerlijke temperatuur. Het strand wordt vaak gefotografeerd en staat ook vaak op ansichtkaarten. Rondom het strand kun je deze ansichtkaarten ook kopen en opsturen naar Nederland.

Vervoer

Je kunt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Zakynthos vliegen. De reistijd bedraagt bijna drie uur. Als je aankomt op het eiland, kun je een auto, scooter, motor of fiets huren. De meeste mensen kiezen ervoor om een scooter te huren. Dit is lekker voordelig en bovendien heb je een heerlijke frisse wind als je op je scooter rijdt.

zakynthos stad