Rhodos

Rhodos is het op twee na grootste eiland van Griekenland. Het eiland is gelegen nabij de kust van Turkije op zo’n 20 kilometer afstand. Op het eiland kun je genieten van één van de vele stranden.

Zonvakantie Griekenland

Zo heb je keuze uit zowel kiezel- als zandstranden. Het water is overal even mooi: azuurblauw! Dat betekent echt genieten. In de zomermaanden is het erg in trek bij toeristen. Zowel Europese, Turkse als Russische toeristen trekken massaal naar het eiland en vieren daar een onvergetelijke vakantie.

Rhodos is erg heuvelachtig, maar heeft geen groen landschap. Als je wilt kun je ook naar de Turkse stad Marmaris reizen. Het eiland is daarom ook erg populair onder de Turkse bevolking.

Klimaat

Rhodos kenmerkt zich met een mediterraan klimaat. Het eiland kent warme, droge zomers en vrij natte winters. In het oosten van het eiland heb je te maken met iets hogere temperaturen. Dat heeft te maken met de ligging. De zee beïnvloedt namelijk het klimaat. De zeetemperatuur is tijdens de zomer erg lekker, dus je kunt hier daarom ook erg leuk snorkelen en/of duiken.

Bezienswaardigheden op Rhodos

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken op Rhodos. De belangrijkste bezienswaardigheden van Rhodos zijn Rhodos-stad, Symi en Lindos.

Ga je naar Rhodos ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten….
  • Niet uitverkocht …..
  • Zeker niet in de rij ….
  • En…goedkoper !

Rhodos-stad

Je vakantie naar Rhodos is niet compleet als je geen bezoekje hebt gebracht aan de hoofdstad van het eiland: Rhodos stad. Deze populaire stad bestaat uit drie delen met een oud centrum. Het oude centrum wordt omgeven door grote muren.

Vooral het centrum is leuk om te bezoeken. Je kunt hier namelijk terecht bij leuke winkels, goede restaurants en gezellige, smalle straatjes. Het oosten van de stad wordt ook drukbezocht door het toerisme. Hier zijn veel hotels en appartementen gevestigd.

Symi

Symi is een nabij gelegen eiland dat erg leuk is om te bezoeken. Het is een bergachtig eiland met prachtige stranden. Een echte toeristentrekpleister op het eiland is de haven. Deze haven is zonder twijfel de mooiste van heel Griekenland. Ook staan er een aantal prachtige huizen die een lust voor het oog zijn. Houd wel rekening met een lange boottocht, want deze duurt zo’n anderhalf uur. Er zijn verscheidene reisbureaus die deze reis aanbieden. Neem wel je camera mee, want er is voldoende te fotograferen op het eiland.

Lindos

Lindos is een prachtige plaats op Rhodos. De stad ligt op zo’n 55 kilometer afstand van Rhodos-stad. Het was vroeger één van de belangrijkste steden van het eiland. Het was een handelsstad waar veel schepen aanmeerden. Tegenwoordig is het vooral erg in trek bij toeristen. Het kasteel van Lindos is namelijk echt een aanrader. Dit klassieke kasteel heeft haar charmes behouden. Houd er rekening mee dat het kasteel is gelegen op een rots en is het vrij moeilijk te bereiken. Je moet dus wel goed te been zijn.

Vervoer

Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Rhodos vliegen. De vliegreis duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Als je aankomt op het eiland, land je op de luchthaven nabij het plaatsje Paradisi. Deze plaats ligt 14 kilometer van Rhodos-stad af. Je kunt naar de hoofdstad met de bus en vervolgens kun je hier een scooter of fiets huren. Zo kun je het eiland gemakkelijk verkennen. Als je de eerste dagen in de hoofdstad blijft, kun je alles ook prima te voet verkennen.