Luchthaven van Kreta

Griekenland is één van de populairste vakantielanden in Europa. Er zijn dan ook veel toeristen die ervoor kiezen om één van de Griekse eilanden te gaan bezoeken. Kreta mag jaarlijks al ruim 5 miljoen toeristen verwelkomen. De vakantiegangers komen voor het overgrote deel aan op Iraklion Kreta Airport. De luchthaven is bijzonder groot en is gelegen nabij de stad Iraklion. Hieronder kom je nog meer te weten over Kreta Iraklion Airport:

Zonvakantie Griekenland

Auto huren op de luchthaven Iraklion

Kreta is een fantastisch eiland om zelf te gaan ontdekken! Dat kan natuurlijk het allerbeste als je kiest voor een huurauto. Er zijn op Iraklion-Kreta Airport diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder de betrouwbare bedrijven Budget en Sixt. Wij raden je aan om online de prijzen van de huurauto’s met elkaar te vergelijken en alvast een auto te reserveren. In het hoogseizoen kan het aardig druk worden op Kreta en bestaat de kans dat er geen huurauto meer beschikbaar is. Voorkom problemen en reserveer nu een huurauto. Daarnaast ben je zeker van de beste prijs en kan je wellicht profiteren van mooie aanbiedingen.

Taxi reserveren

Er zijn veel vakantiegangers die op Iraklion-Kreta Airport vliegen, maar vervolgens nog doorreizen naar Heraklion of Amoudara. Je kan een huurauto reserveren, maar ook in één van de taxi’s stappen. Er is een grote taxistandplaats beschikbaar voor de ingang van Iraklion-Kreta Airport. Een ritje naar één van deze twee bestemmingen kost tussen de €15,00 en de €30,00. Wij raden je aan om ook een taxi online te reserveren.

Openbaar vervoer op de Kreta Luchthaven

De taxi is vrij prijzig voor een relatief korte rit, vandaar dat je ook een goedkoper alternatief kan kiezen. Er rijden diverse bussen van Iraklion-Kreta Airport naar de bekende toeristische bestemmingen op Kreta. Voornamelijk in het hoogseizoen is het geen probleem om een bus te vinden. Een ritje naar de stad duurt maximaal 20 minuten en kost slechts €2,00 per persoon. Let op, in het weekend en tijdens feestdagen rijden er wellicht minder bussen en moet je langer wachten. In dat geval is een taxi toch een prima keuze!

Hotels in de omgeving van de luchthaven van Kreta Iraklion

Iraklion Kreta Airport beschikt ook over enkele hotels in de nabije omgeving. Dat kan handig zijn als je de nacht voor vertrek graag in de buurt van de luchthaven wilt overnachten. Enkele opties zijn het Poseidon Hotel, Sofia Hotel, Luxury Villa Karteros, Hotel Olympic Heraklion, Asterion Hotel en het Atrion Hotel. Een overnachting in één van deze hotels kost tussen de €40,00 en de €100,00.Booking.com

Roken op de luchthaven Iraklion

Je kan op Iraklion-Kreta Airport alleen nog roken voordat je de luchthaven binnenstapt. Er zijn enkele rookzones beschikbaar voor de reizigers. Eenmaal na de douane zijn er geen rookruimtes meer beschikbaar voor de vakantiegangers. Er staan hoge boetes op roken in de terminal. Het verbod geldt vanzelfsprekend ook voor elektronische sigaretten en vapes.

Reisduur Schiphol Airport naar de luchthaven van Kreta

Er vertrekken dagelijks vluchten van Schiphol Airport naar Iraklion Kreta Airport. Het betreft uitsluitend directe vluchten. De reisduur bedraagt 3 uur en 45 minuten naar het Griekse eiland. Je kan ook kiezen voor een vlucht vanaf Eindhoven Airport, maar dan moet je wellicht overstappen en ben je langer onderweg.