Cycladen

De Cycladen eilandengroep ligt eigenlijk beschermd tussen andere regio’s in. De hoofdstad van de regio is Ermoupoli en ligt op het eiland Syros. De Cycladen eilanden zijn al sinds enkele eeuwen voor de jaartelling bewoond. Het eiland Delos was in die tijd één van de meeste heilige plaatsen in heel het Griekse rijk. Voordat u een vakantie Cycladen gaat boeken geven we u enige bijzonderheden welke van pas kunnen komen.

Zonvakantie Griekenland

Delos telde ongeveer 40.000 mensen op zijn hoogtij, dit is extreem veel voor een eiland dat maar 5 kilometer lang en 1,5 kilometer breed is. Tot de Cycladen behoren de eilanden; Andros, Tinos, Syros (hoofdstad), Gyaros (gevangeniseiland), Rinia, Delos, Mykonos, Kea (Tzia), Kithnos, Kimolos, Melos, etc we zullen de leukste bespreken.

Het Griekse eiland Delos

Delos is in de oudheid jarenlang de meest heilige plaatst van heel Griekenland geweest. Hedendaags is dat terug te zien in de vele bezienswaardigheden waarvan er enkele op de wereld erfgoedlijst van UNESCO staan. Op het eiland wonen ongeveer 80 mensen die zich vooral bezig houden met archeologie, bewaking van de ruïnes en het rondleiden van toeristen.

Het leeuwenterras van Delos is één van de top bezienswaardigheden, tevens als de hoge pilaren van de Apollo tempels. De stad staat in Griekenland bekend als één van de top bezienswaardigheden in het land. De prachtige tempels en ruinen zijn al vaak vastgelegd op foto’s voor magazines zoals National Geographic en Traveller. Je kan het eiland bereiken vanaf de naburige eilanden Mykonos en Tinos.

Het eiland Syros

Op het eiland Syros (ook wel Siros of Syra) bevindt zich de hoofdstad van de regio Cycladen namelijk Ermoupoli. Dit eiland is mede daardoor één van de meest dichtbevolkte eilanden. Er wonen ongeveer 20.000 mensen op een kleine 80 vierkante kilometer. Ermoupouli is een mooie stad die helemaal uitkijkt over de baai waaraan hij gelegen is.

De stad heet kenmerken van Venetië en invloeden uit het Ottomaanse rijk. Andere leuke plaatsen op het eiland Delos zijn Ano Syros en Poseidonia. De mooiste bezienswaardigheid van het eiland is veruit de San Giori kathedraal vlakbij de Ano Syros heuvel. Daarnaast biedt het eiland prachtige stranden zoals Kini, Galassass, Finikas en Mega Gialos.

Paros het centrale eiland

Paros ligt zeer centraal in de regio Cycladen. Het eiland staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden waarvan de Parikia één van de bekendste is. De Parikia is een prachtige Byzantijnse Katapolianikerk en een populaire bestemming voor toeristen.

De kerk bevind zicht in de plaatst Antiparos. Het eiland is relatief groot met bijna 200 vierkante kilometer maar telt toch maar krap 14 duizend inwoners. Het is een bekende bestemming voor de meeste toeristen omdat er veel stranden zijn en heerlijke restaurantjes waar je kunt eten.

Ga je naar de Cycladen ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten …
  • Zeker niet in de rij …..
  • Niet uitverkocht …
  • En…goedkoper !