Dodekanesos eilanden

De Dodekanesos eilanden liggen in de Zuid-Egeïsche Zee en vormen samen met de Cycladen de grootste groep eilanden. Onder de Dodekanesos eilanden vallen bekende vakantiebestemmingen zoals het vakantie eiland Kos, Rhodos, Samos en Kalymnos. Vooral Kos en Rhodos zijn bekend bij de Nederlandse toerist omdat ze mooie stranden, heerlijke restaurants en veel rust te bieden hebben.

Zonvakantie Griekenland

Dodekanesos eilanden

Het vakantieparadijs Kos

Kos is waarschijnlijk naast Kreta en Rhodos één van de meest bezochte Griekse Eilanden door Nederlandse vakantiegangers. Kos ligt vlakbij het tevens bekende Rhodos en niet ver van de Turkse kust af. Het eiland is ongeveer 300 vierkante kilometer groot en telt ongeveer 30 duizend inwoners die voornamelijk afhankelijk zijn van toeristen.

Je kan vanaf Nederland direct naar Kos vliegen vanuit Schiphol Amsterdam. Daarnaast kan je het eiland snel bereiken via verschillende bootverbindingen. In Kos kan je terecht voor prachtige stranden, geschiedenis zoals de windmolen van Antimachia of een Romeins Amfitheater. Daarnaast kunnen jongeren ook zeer goed uitgaan op het eiland, het is niks vergeleken bij Chersonissos maar wel erg leuk voor stelletjes.

Op vakantie naar Rhodos

Rhodos is bijna het grootste Griekse Eiland en telt daarom ook een hoop inwoners, ongeveer 120.000 net zoveel als een stad als Zoetermeer. Het eiland ligt voor de kust van Turkije en schikt zich uitermate goed voor een zon, zee en strandvakantie. De hoofdstad van het eiland is Rhodos-stad en die heeft een aantal leuke bezienswaardigheden te bieden.

Ben je Rhodos even zat dan pak je toch gewoon de veerboot naar Marmaris in Turkije. Rhodos-stad is een bezienswaardigheid van zichzelf want het is een erg oude stad. Veel architectonische gebouwen en leuke kleine straatjes waarmee je een gehele dag site seeing wel kan vullen. Neem tussendoor eens een drankje aan één van de vele bars of restaurants langs het water.

Samos heeft prachtige bergen

Wil je graag wandelen op je vakantie? Dan is Samos een uitstekende vakantiebestemming op de Griekse Eilanden. Het eiland bezit namelijk enkele hoge bergen zoals de Kerketefsberg (1437 meter) en de Ampelosberg (1150 meter).

Beide bergen kan je beklimmen met of zonder gids. Het eiland staat daarnaast bekend om ze heerlijke wijn die uit de vele wijngaarden afkomstig is. De zoete Samoswijn is gemaakt van muskaatdruiven en wereldberoemd geworden. Je kan ook de echte olijfolie afkomstig uit Samos gemaakt zien worden.

Ga je naar de Dodekanesos ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten …
  • Zeker niet in de rij …..
  • Niet uitverkocht …
  • En…goedkoper !