samos

Samos is gelegen voor de kust van Turkije. Het is het op twee na grootste eiland van de Noord-Egeïsche eilanden. Het eilandje is vooral bekend vanwege haar witte zandstranden, de leuke vissersdorpjes en de gezellige havens. Het klimaat is hier bovendien goed en dat maakt eiland compleet.

Zonvakantie Griekenland

Vooral Turkse toeristen trekken naar Samos, want het eiland ligt zeer dichtbij de Turkse grens. Turken kunnen op de boot stappen en zijn binnen enkele tientallen minuten op het eiland. Ook Europeanen trekken graag naar dit eiland en gaan naar Samos bij een rondreis Turkije. Vooral wijnliefhebbers komen hier graag vanwege de wereldberoemde dessertwijn.

Klimaat

Het eiland heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, milde winters. In de zomermaanden stijgt de temperatuur gemakkelijk naar zo’n 30 graden Celsius. Als je in het voorjaar naar Samos wilt reizen, moet je er rekening mee houden dat het weer wisselvallig kan zijn. Het kan best zijn dat het er nog regen valt tijdens het voorjaar. De tweede helft van mei ben je zeker van de zon en ben je ervan verzekerd dat er vrijwel geen regen valt.

Bezienswaardigheden op Samos

Op het eiland kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Samos zijn Samos-stad, het Pythagorion en de Kerkis berg.

Samos-stad

Als je het eiland bezoekt, moet je absoluut een bezoekje brengen aan Samos-stad. De hoofdstad is gebouwd tegen de hellingen van een heuvel. De kerken, de smalle straatjes en de gezellige pleintjes zijn een lust voor het oog. In de avond kun je er genieten van één van de vele terrasjes en restaurants.

Archeologisch museum in Vathy

Nabij de haven vind je een prachtig archeologisch museum. Je vindt er diverse beelden uit de oudheid. Ook zijn er veel andere voorwerpen uit de Griekse geschiedenis tentoongesteld in het museum.

Pythagorion

Samos

Pythagorion is een gezellige badplaats in het zuidoosten van het eiland. De badplaats is vernoemd maar Pythagoras: een voormalige Griekse wiskundige en filosoof. Je kunt in deze badplaats onder andere een bezoekje brengen aan de haven. Ook kun je in de omgeving één van de vele stranden bezoeken. Vrijwel ieder strand is hagelwit en heeft een azuurblauwe zee. Het is echt genieten geblazen op de stranden. Andere leuke bezienswaardigheden in de stad zijn het klooster van Panagia en de Romeinse baden.

Kerkis berg

Kerkis is de hoogte berg van Samos. Deze vulkaanberg van maar liefst 1.440 meter hoog is gelegen in het westen van het eiland. De wandeltocht naar de berg toe is alleen al prachtig. Als je aankomt op de top van de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht. Je komt hier de meest leuke bezienswaardigheden tegen. Je kunt hierbij denken aan onder andere kloosters en grotten.

Vervoer

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar Samos vliegen. De reistijd bedraagt zo’n 3,5 uur. Als je wilt kun je het eiland ook bereiken met de boot. Enerzijds is het gemakkelijker om dit vanaf Turkije te doen, maar dan moet je wel rekening houden met de Turkse regels. Je kunt ook vanaf Griekenland naar het eiland varen, alleen duurt dit wel langer. Als je eenmaal aankomt op het eiland, kun je een fiets of scooter huren. Zo kun je het eiland gemakkelijk en snel verkennen.

Ga je naar Samos ? Koop dan tickets vooraf online.

  • Niet wachten …
  • Zeker niet in de rij …..
  • Niet uitverkocht …
  • En…goedkoper !