Blog

De leukste plekjes op Kreta

De leukste plekjes op Kreta

Dit zijn de leukste plekjes op Kreta (die niet iedereen al kent!)

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en een populaire vakantiebestemming in Europa. Het eiland heeft prachtige stranden waar je heerlijk kan genieten van je dag. Het eiland ligt ook erg zuidelijk wat betekent dat vooral in de zomer de temperaturen erg hoog zullen zijn. Ook in de maanden om de zomervakantie heen zijn de temperaturen nog erg aangenaam. Het eiland heeft een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een heerlijke keuken. Er zijn zoveel plekken op het eiland waar de meeste mensen nog niet bekend mee zijn.

Zonvakantie Griekenland

Een van de mooiste stranden van het eiland

De meeste mensen die naar een eiland gaan zoals Kreta verwachten prachtige witte stranden met helderblauw water en een mooi uitzicht. Marathi beach ligt op een klein schiereiland in het Noorden van Kreta en is een redelijk verborgen plek voor de toeristen. De baai is erg beschut waardoor er geen golfslag is in het water en het de ideale plek is om een duik te nemen. Omdat het er niet erg druk is kan je ideaal ontspannen aan het strand zonder te veel last te hebben van andere toeristen.

In de buurt van het strand zijn ook twee georganiseerde plekken aan het strand waar je ligbedjes en een parasol kan huren. Op deze manier hoef je niet je eigen mee te nemen en kan je veilig op het strand genieten zonder te verbranden. Natuurlijk kost het wel wat geld om dit te huren. Er is echter ook een strand dat iets lastiger is om te vinden, maar een stuk rustiger is en waar je zelf rustig je handdoek neer kan leggen en in rust kan genieten van de prachtige omgeving en het heerlijke water. Deze plek is zeker een aanrader om te bezoeken!

Strand met een prachtige natuur

Hoewel dit strand misschien niet de beste plek is om te genieten van een heerlijk dagje zon en zee, is het wel de ideale plek om te genieten van de prachtige natuur op het eiland Kreta. Kedrodasos Beach is een strand dat verscholen ligt op het meest zuidwestelijke punt van Kreta. De meeste mensen weten niet waar dit strand ligt, maar het is een prachtige plek. Het strand ligt vlakbij het toeristische strand Elafonisi, en je moet over een onverharde weg rijden naar een parkeerplaats. Vervolgens moet je nog lopen voor zo’n 500 meter om op dit strand te komen.

Het strand is omgeven door rotsen en planten, waardoor het niet een strand is zoals Marathi beach. Het strand heeft echter wel een prachtig uitzicht over de zonsondergang en de bomen op het strand zijn ideaal als je even de schaduw op wilt zoeken. De afgelopen jaren is dit strand iets meer bekend en populair geworden, maar het is nog steeds een plek die echt waard is om te bezoeken. Je kan een duik nemen in het water, maar het is wel goed om op te passen voor stenen en rotsen.

Voor natuurliefhebbers en wandelaars

In het binnenland van Kreta is een prachtig bergachtig landschap te vinden. Er zijn veel diepe kloven op het eiland waar je door kan wandelen en kan genieten van de prachtige natuur. De meeste mensen zijn bekend met de Samariakloof. De Kritsa kloof is iets meer verborgen en rustiger, ook in het hoogseizoen. Het dunste gedeelte van de kloof is een meter breed en de route wordt omgeven door allemaal steile bergwanden en prachtige uitzichten. Als je van plan bent om deze route te gaan lopen is het zeker aan te raden om een camera mee te nemen.

Het is aan te raden om stevige schoenen mee te nemen tijdens het wandelen. Het wandelpad is bezaaid met stenen, waardoor je misschien gemakkelijk je enkel kan blesseren. Daarnaast is het pad vrij uitdagend. Er zijn ook verschillende diersoorten van het eiland die in het wild zijn te vinden in deze omgeving. De hoge bergen die de kloof omringen zorgen voor een spectaculair uitzicht, en dit in combinatie met de mooie planten en natuur is het een prachtige plek om te bezoeken.

De mooiste straatjes vinden van Chania

De stad Chania is zeker niet een verborgen plekje. De meeste mensen zijn bekend met deze prachtige stad. De meeste mensen zijn echter bekend met de prachtige binnenstad met veel winkels en leuke plekken waar je kan genieten van lekker drinken en heerlijk eten. Er zijn veel traditionele huizen, monumenten en gekleurde gebouwen. Veel mensen die nemen echter niet de tijd om deze mooie stad te verkennen. Het is zeker aan te raden om rond te wandelen in Chania, ook vlak buiten de binnenstad om de meest prachtige straatjes en plekjes van de stad te vinden. Op deze manier kan je genieten van de moeite die in de stad gestoken is.

De Gournia Ruïne

Wil je meer komen te weten over de geschiedenis van het eiland Kreta? Het eiland heeft een rijke geschiedenis aan verschillende culturen. Zo zijn Venetianen, Romeinen, Arabieren en Ottomanen allemaal op het eiland geweest en hebben ze hun eigen sporen achtergelaten. Er zijn veel bekende ruïnes te vinden op het eiland, maar de Gournia ruïne ligt erg verborgen. Hierdoor zien veel mensen dit paleis over het hoofd. De oorspronkelijke muren en woningen zijn nog deels intact en lijken op een doolhof. Het is echter een prachtige plek om te bezoeken als je geniet van de geschiedenis van het eiland.

Het noordwesten van Kreta

Er zijn een aantal mooie punten om te bezoeken in het noordwesten van het eiland. Deze plek is over het algemeen minder bekend onder de toeristen, apart van de stad Sitia. Het is echter waard om steden zoals Moni Toplou of het prachtige strand bij Itanos te bezoeken. Deze plekken zijn vrij rustig en hebben geen voorzieningen. Als je deze plek bezoekt is het toch aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Ook zijn er veel ruïnes op deze plek wat het de ideale locatie maakt om een beetje van alles van Kreta mee te krijgen!

 

Ook Interessant